ORTHOMANUELE GENEESKUNDE APELDOORN & AMSTERDAM

Mw. E. van Essen, arts OMG, arts MSK

Laatste nieuws

Praktijk Veluwe

De praktijk op de Veluwe is gesloten. U kunt terecht in de praktijk van dr. van Essen in Amsterdam-Oost (ca. 65 minuten rijden vanaf Apeldoorn, of 30 minuten vanaf Amersfoort-A1) of in Elim/Hoogeveen (ca. 55 minuten rijden vanaf Apeldoorn of 30 minuten vanaf Zwolle-A28).

Afspraak maken & kosten

Afspraak Maken
Afspraken kunnen tijdens kantooruren gemaakt worden via bellen op telefoonnummer 06- 3303 7884.  Indien u het antwoordapparaat treft kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken, u wordt dan z.s.m. teruggebeld. U wordt verzocht geen SMS/ MMS of whats-app berichten achter te laten op dit telefoonnummer, vanwege de privacy wordt hiermee in deze praktijk niet gewerkt.

Kijkt u vóór u een afspraak maakt ook onder kosten en verzekering.

Indien u verhinderd bent wordt u gevraagd dit zo spoedig mogelijk te laten weten. Afzeggen kan alleen telefonisch of via de voicemail.
Afspraken die minder dan 24 uur van tevoren zijn afgezegd worden in principe in rekening gebracht vanwege de voor u gereserveerde tijd.

Waar u aan moet denken voor de intake
Het eerste consult bestaat uit een uitgebreide intake en een lichamelijk onderzoek van 60 á 70 minuten. De conclusie hiervan wordt aan het einde hiervan met u besproken. Houdt u a.u.b. rekening met mogelijke uitloop van het spreekuur.

  • U wordt verzocht om de vragenlijst (zie menu) te downloaden en daarna opnieuw op te slaan met uw achternaam in de documentnaam. Daarna kunt u de antwoorden invullen. de lijst kan naar de praktijk verzonden worden via de beantwoorden knop van de mail die je krijgt ter bevestiging van de intake. Indien dit niet lukt kunt u de vragenlijst eventueel uitgeprint meenemen naar de intake of deze vooraf per post opsturen.
  •  U kunt de vragenlijst hier downloaden.
  • U wordt verzocht 2 of 3 grote kussenslopen mee te nemen voor op de behandelbank. Dit maakt het liggen op de behandelkussens prettiger voor u.
  • Op de dag van het consult wordt u verzocht geen bodymilk etc. op de rug te smeren, dit bemoeilijkt nl. het aantekenen op de rug. Ook wordt u verzocht geen geparfumeerde producten te gebruiken, dit i.v.m. allergie van de behandelaar.
  • Indien u allergisch bent voor latex / rubber wordt u verzocht dit te melden, omdat soms met rubber duimhoedjes gemobiliseerd wordt.
  • Indien u veel pijn heeft kunt u gewoon een pijnstiller nemen, dit bemoeilijkt het onderzoek niet.
  • Er wordt met pen of potlood op de rug getekend, dit kan enigszins afgeven en is meestal goed uitwasbaar. Het beste kunt u wat donkerder kleding dragen.
  • U wordt verzocht om voorafgaand aan de 1e afspraak de website door te nemen, m.n. de volgende webpagina’s: intake & onderzoekbehandeling(contra-) indicatiesverzekering, afspraak maken & kosten. Dit bespaart tijd zodat er meer ruimte is voor gesprek, onderzoek en evt. behandeling. Indien er een behandelindicatie is en de tijd het toelaat wordt een eerste behandeling alvast gegeven.

Kosten
Er wordt u een tarief in rekening gebracht voor het consult en administratieve afhandeling hiervan. Er worden geen verdere kosten aan u berekend voor korte telefonische consulten, rapportage aan de huisarts of overleg met andere therapeuten en specialisten.
Musculoskeletale Geneeskunde valt bijna altijd onder de aanvullende verzekering. Meestal wordt de behandeling slechts gedeeltelijk vergoed. De vergoeding wisselt sterk per verzekering. Wij raden u dan ook aan om van te voren zelf bij uw verzekering na te vragen hoeveel uw vergoeding is. Veel verzekeringen vergoeden MSK-consulten als behandeling door “arts voor complementaire geneeskunde” of “arts voor beweegzorg”. Het zal meestal niet van uw verplicht eigen risico afgaan, dit geldt namelijk alleen voor zorg uit de basisverzekering.
Een overzicht van de vergoedingen 2023 kunt hier vinden. Bij zeer langdurig bestaande klachten en een eerste orthomanuele behandeling zijn gemiddeld 5 behandelingen nodig.

Er zijn geen directe contracten tussen artsen orthomanuele geneeskunde en de verzekeraars. Daarom dient u uw rekening zelf door te declareren bij uw verzekeraar. De consulten worden per keer afgerekend, u kunt contant of per pin betalen. U krijgt per keer ook uw kwitantie per email, deze kunt u naar uw verzekering opsturen.

 

Van mei 2020 tot mei 2023 heeft de praktijk geen tariefverhoging gehanteerd. In verband met de gestegen kosten worden de tarieven per mei 2023 met 7%.

Tarieven per 1 mei 2023:

Tarieven praktijk Drenthe / Veluwe                           Tarieven praktijk Amsterdam
Intake:                 € 155,-                                                 € 155,-
Vervolgconsult: €  112,-                                                € 117,-
Telefonisch (medisch inhoudelijk) consult 5 -10 minuten:               €  22,-
Telefonisch consult tot 5 minuten:  gratis

Het hogere tarief in Amsterdam heeft te maken met de veel hogere praktijkkosten daar.

Wachtlijst
Mevrouw van Essen streeft ernaar de wachtlijst voor nieuwe patiënten niet verder dan 2 à 4 weken op te laten lopen.

Klachtenregeling
Mocht u ergens ontevreden over zijn in de behandeling, dan kunt u dit in eerste instantie aangeven in het spreekuur. In een gesprek zal dokter van Essen proberen daar samen met u een oplossing voor te vinden.
De Orthomanuele artsen zijn voor de wettelijke klachtenregeling aangesloten bij de NVAMG klachtenservice, die een klachtenfunctionaris ter beschikking heeft.
Via deze is er ook aansluiting bij de Geschillencommissie EZa.

Laatste nieuws

Praktijk Veluwe